Brđanski melem protiv virusnih bradavica

Brđanski melem protiv virusnih bradavica
Brđanski melem protiv virusnih bradavica nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.
SASTAV: Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 12 lekovitih biljaka, Brđanski melem protiv virusnih bradavica sadrži propolis i etarska ulja čajnog drveta, eukaliptusa i lavande.
CENA: 1.100,00 din

online porudžbina


ZATVORI PROZOR close

uslovi kupovine

Naručivanje i plaćanje robe pouzećem mogu izvršiti sva lica starija od 18 godina na teritoriji Srbije. Poštarina je uključena u cenu.

Po prijemu porudžbine Biobalkan net će izvršiti proveru validnosti korisničkih podataka i svaki korisnik dužan je pri kreiranju naloga navesti tačne podatke koji se od njega traže radi lakše realizacije, kao i obavezan telefon kako bi se porudžbina proverila.

Biobalkan net se obavezuje da će sve Vaše podatke čuvati u strogoj tajnosti i da ih neće ni na koji način upotrebiti u druge svrhe osim u svrhu slanja proizvoda.

Biobalkan net administracija

INDIKACIJE

INDIKACIJE
INDIKACIJE
Papilomi - virusne bradavice na koži i sluzokoži izazvane humanim papilma virusom (Human papillomavirus, HPV). Prenose se kontaktom dve površine kože i/ili sluzokože, od kojih je jedna inficirana.

Papilomi se dele prema lokalizaciju na telu, na:

1. papilome koji se nalaze na koži i sluzokoži anogenitalne regije i orofaringealne regije - kondilome

Termin kondilomi se povezuje sa seksualnom aktivnošću i kožom i sluzokožama koje mogu doći u kontakt.

HPV virusi koji izazivaju kondilome se prema sposobnosti da maligno promene inficirano tkivo (izazovu rak), dele na:
1.1. visokorizične HPV - tipovi 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 i 82)
1.2. HPV pod sumnjom su da mogu izazvati rak - tipovi 26, 53 i 66
1.3. niskorizične HPV - tipovi 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 61, 70, 72, 81 i CP6108

2. papilome koji se nalaze na koži drugih delova tela - obične bradavice ili negenitalni papilomi (ili bolje reći, papilomi koji se ne prenose seksualnim putem)
Njih izazivaju HPV tip 1, 2 i 4. Ovi tipovi HPV virusa spadaju u niskorizične odnosno imaju jako malu šansu da izazovu rak (ne izazivaju rak).

Papilomi su benigni tumori, bradavice, koji u zavisnosti od tipa HPV koji ih je pokrenuo mogu preći u maligne.

MENAHIZAM DEJSTVA:

Mehanizam dejstva za zasniva na antimikrobnom (antibakterijskom, antivirusnom, antigljivičnom) dejstvu aktivnih sastojaka propolisa i etarskog ulja čajnog drveta, eukaliptusa i lavande.

Zajednički aktivni princip propolisa i etarskog ulja eukaliptusa, čajnog drveta, lavande i propolisa je 1,8-cineol (eukaliptol, kajeputol). Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande ima aktivni princip linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta - terpinen-4-ol. Propolis ima najmanje 1,8-cineola, ali zato ima druge korisne aktivne principe koji deluju antimikrobno i antiinflamatorno, a to su uglavnom derivati kvercetina (bioflavonoidi) i derivati kafeične kiseline.
Svi imaju antimikrobno dejstvo.

Pored antimikrobnog dejstva, kojim direktno ubija mikroorganizme ili im otežava razvoj, 1,8-cineol ima:
- imunomodulatorno dejstvo - povećava sposobnosti organizma da se bori sa mikroorganizmima (antiinflamatorno dejstvo) i tumorskim ćelijama, posebno zloćudnim (antikancerogeno dejstvo)
Imunomodulatorno dejstvo 1,8-cineola ispoljava se najviše kroz povećanje fagocitne sposobnosti monocita i makrofaga, vrste leukocita, krvnih ćelija koje učestvuju u odbrani organizma od raznih spoljašnjih (virusi, bakterije, gljivice) i unutrašnjih (tumori) napada.
Fagocitna sposobnost je jedan od načina uništavanja mikroorganizama i tumorskih ćelija.

- antioksidantno dejstvo - smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju, koja nosi više štete nego koristi jer tokom vremena, nakon više godina, usmerava ćelije zapaljenog tkiva da se maligno promene.
Antioksidantno dejstvo je takođe imunomodulatorno. To je, u stvari, vrsta antiinflamatornog dejstva.

- analgetičko desjtvo (smanjuje bol), jer zapaljeno tkivo boli.

Kod lečenja virusnih bradavica, dejstva etarskog ulja eukaliptusa, čajnog drveta i lavande su važna zato što:
- antivirusno dejstvo sprečava ili usporava razmnožavanje HPV, a antibakterijsko i antigljivično dejstvo sprečava ili usporava razvoj bakterija i gljivica koje napadaju mehanički povređene papilome
- imunomodulatorna dejstva povećavaju sposobosti organizma da se bori sa virusom i ćelijama koje su inficirane virusom, i koje mogu maligno da se promene ako su inficirane tipovima HPV virusa koji izazivaju kondilome (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 i 82)
- analgetsko dejstvo 1,8 cineola i kamfora smanjuje bol koji nestaje u zapaljenju

Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože.

Uticaj aktivnog principa etarskog ulja eukaliptusa, čajnog drveta i lavande je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, ima na ceo organizam jer je lako prolazi kroz kožu i ulazi u limfotok i krvotok.

KONTRINDIKACIJE:

Apsolutna kontraindikacija:
Preosetljivi (alergični) na neku komponentu preparata.
Relativne kontraindikacije:
Trudnice i dojilje ne bi trebalo da koriste preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola, jer nema dovoljno istraživanja koji potvrđuju bezbednost primene, a odojčad i mala deca da ne bi došli u kontakt sa licem (nosem) što može da izazove refleksni prekid disanja u okviru odbrambenog mehanizma od intenzivnih mirisa.
Osobe sa oštećenjem gastrointestinalnog trakta (i jetre) i oboleli od epilepsije ne bi trebalo da koristite preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola.

NEŽELJENA DEJSTVA:

Mogu da se jave epilaptični napadi kod obolelih od epilepsije, oštećenje gastrointestinalnog trakta (i jetre) kod osetljivih i grč disajnih organa kod odojčadi i male dece nakon kontakta eterskog ulja eukaliptusa sa nosem, kao zaštita od intenzivnog mirisa.
Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

NAPOMENA:

Suprotno kamforu i 1,8-cineolu, etarsko ulje lavande sadrži i linalol, koji umiruje nervni sistem i smanjuje šansu da dođe do epileptičnog napada kod obolelih od epilepsije. Iako se kamfor i 1,8-cineol nalazi se u mnogim preparatima za inhalaciju dece i odraslih, i u mnogim dražejama i žvakama koje su masovnoj svakodnevnoj upotrebi (uglavnom kao deo etarskog ulja eukaliptusa), naša je dužnost da vas obavestimo o svim kontraindikacijama i mogućim neželjenim dejstvima.

dr Jelena Đorđević
lekar i viši dijetetičar-nutricionista

SERTIFIKAT O ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI

PREUZMI SERTIFIKAT Preuzmite uverenje o PIB-u

 

naši brđanski melemi

Get Adobe Flash player
Lekovito bilje sa najplemenitijih područja Balkanskog poluostrva.

O NAMA

SZR BIOBALKAN NET je firma osnovana u jesen 2007. godine i bavi se proizvodnjom prirodnih preparata.

Koristeći 100% prirodne komponente i savremenu opremu za ekstrakciju lekovitog bilja, napravljeni su tradicionalni melemi po savremenoj tehnologiji. Oni se prodaju pod imenom „BRĐANSKI MELEM“ i trenutno ih ima šest vrsta za različite kožne probleme.

Za čoveka su najkorisnije biljke koje su i njegovi preci koristili, jer se tokom vekova saživeo sa prirodom svog podneblja. Duh tradicije lečenja biljem,zahvaljujući našim melemima, sačuvan je i ponuđen ljudima na korišćenje.

KONTAKTIRAJTE NAS

Logo BIOBALKAN

SZR BIOBALKAN NET
Vasilija Đurovića Vaka 39, Novi Beograd
011/228-1234
063/386 361

office@biobalkan.net
 

NOVOSTI

Brđanski melemi od sada i na Facebook

02/10/2011

Brđanski melemi od sada i na Facebook

Sa ponosom objavljujemo da smo otvorili fan stranicu na najposećenijoj društvenoj...

Brđanski melem - saznajte više
Logo BIOBALKAN

Uvoznici za BiH i RS
ICM d.o.o. Bijeljina
+387 55 419 734