Melem protiv hemoroida

1.400 рсд

Garantovano efikasno sredstvo protiv spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida. Delovanje melema je zasnovano na aktivnim biljnim supstancama koje imaju prirodno antiseptičko, protivupalno i anestetičko dejstvo.
Vreme dostave do 3 dana
Besplatna dostava za 5 ili više poručena melema

Melem protiv hemoroida nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja , pčelinjeg I biljnog voska (candellila), i jos 10 biljaka (pojačana koncentracija kantariona, neven, zova, hajdučka trava, rusa, čičak, rastavić, prečica, kičica i bokvica), melem protiv hemoroida sadrži etarsko ulje limuna, a melem sa propolisom sadrži i propolis.

„Ukoliko se budete pridržavali detaljnog upustva za upotrebu, efekti melema će biti maksimalni“

Hemoroidi – proširene vene rektuma (pravog creva) i anusa koje se krvare oblino. Mogu biti spoljašnji i unutrašnji; na koži i sluzokoži analne regije.

Brđanski melem protiv hemoroida takođe efikasno deluje na fisure i fistule.

Etarsko ulje limuna sadrži u mastima rastvorljive delove bioglavonoida, vitaminima sličnih supstanci, koje se zajedničkim imenom zovu vitamin P i učestvuju očuvanju zdravlja krvnih sudova.Aktivni princip etarskog ulja limuna su delovi bioflavonoida hesperidina, naringina, i rutina, odnosno njihove komponente hesperetin, naringenin i kvercetin, koji imaju:

1. antiinflamatorno (protivupalno)- smanjuju nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo, bol, otok, oštećenje funkcije kože i sluzokože i komplikacije hemoroida.

2. analgetsko (smanjuju bol).

3. antimikrobno (antibakterijsko , antivirusno, antigljivično) – sprečavaju razvoj bakterija, virusa i gljivica.

4. smanjuju šansu da hemoroidi prokrvare.

5. antioksidantno dejstvo (protiv oksidativnog stresa tj. protiv štetnih slobodnih radikala).

U stvari najvažnije je nihovo antioksidantno dejstvo, zato što oksidativni stres, uništavajući naše ćelije, pokreće zapaljensku reakciju.Zapaljenska reakcija može zahvatiti bilo koje tkivo ili organ.Ona ima odbrambenu ulogu ali ako je prejaka ili dugo traje, može doneti više štete nego koristi organizmu, jer će dodatno oštetiti zapaljeno tkivo.Zapaljenska reakcija dodatno oštećuje već uvećane vene rektuma i anusa tj. hemoroide.Oni u zapaljenju dodatno otiču, bole, i ometaju (otežavaju) pražnjenje creva, a to još pogoršava zapaljenje.Tako se stvara “začarani krug” (circulus vitosus) koga je potrebno usporiti na bilo kom mestu.Aktivni principi smanjuju oksidativni stres, a preko njegajačinu zapaljenske reakcije koja bi vremenom sve više potpuno nekorisno, dodatno oštetila vene. U svakoj zapaljenskoj reakciji krvni sudovi se pune krvlju, šire, postaju propustljivi, pa krvare spontano ili pri minimalnoj traumi kao što je pražnjenje creva.

Kada se ublaži zapaljenje, sve odlike zapaljenske reakcije – povišena temperatura zapaljenog dela (calor), bol (dolor), crvenilo (rubor), otok (tumor), oštećenje funkcije organa (functiolaesa) se povlače.Vene i dalje ostaju donekle proširene (hemoroidi), jer nisu ni nastale zbog zapaljenja nego zbog zastoja u venskom sistemu portna vena – donja šuplja vena (vena portae – vena cava inferior). Zapaljenje ih je znatno pogoršalo i povećalo im šansu za krvarenje. Zastoj u protoku krvi u venskom sistemu portna vena – donja šuplja vena nastaje iz raznih razloga, a najčesće usled udruženog dejstva načina života (pretežno sedeći) i nasledne slabosti zida vena. Po istom principu nastaju proširene vene potkolenica i komplikuju se zapaljenjem (flebitis), samo što u rektumu zapaljenje nastaje mnogo brže i lakše jer sluzokoža rektuma u kojoj se nalaze hemoroidi je tanja od kože, pa se mnogo lakše ošteti i brže počne zapaljenje.

Melem sa propolisom ima širi spektar nabrojanih dejstava. Aktivni principi propolisa su uglavnom derivati kvercetina (bioflavonoidi) i derivati jafeične kiseline.

Alergija na neku komponentu melema ili neko lekovito bilje kod preosetljivih (alergičnih).

Hemoroidi koji obilno krvare, a to su oni koji nastavljaju da krvare i nakon akta pražnjenja creva, i oni koji krvare u toku dana, nevezano za pražnjenje creva.

Naši korisnici nisu prijavili neželjenja dejstva.

Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neposredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice.

Pošto je melem tvrđi od krema, objasnićemo vamkako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.

Za spoljašnje hemoroide

Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanesite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta razmažite u tankom sloju melem na obolelo mesto na koži.

Tako činite najmanje dva puta dnevno, obavezno uveče i posle obilnije stolice.

Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u neku zatvorenu posudicu, tako da alkohol pokriva povrsšunu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.

Za unutrašnje hemoroide

Lagano aplikator (mali špric) gurajte u melem pod uglom od 90 stepeni, istovremeno vucite centralni klip nagore. Tako će ce aplikator napuniti melemom (1,5 do 2 cm).Izvadite aplikator iz melema, stavite u rektum 4-5 cm i polako potiskujte centralni klip. Tako će sav melem ostati u rektumu. Izvucite aplikator, operite ga vrućom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u neku zatvorenu posudicu, tako da alkohol prekriva površinu aplikatora. Ostavite tako do sledećeg korišćenja . Pred upotrebu isprati mlakom vodom.

Tako činite najmanje dva puta dnevno, obavezno uveče i posle obilnije stolice.

NAPOMENA:

Možda će vam lekar smanjiti zvaničnu terapiju ako budete koristili ovaj melem prema upustvu.