Melem protiv proširenih vena

1.400 рсд

Melem protiv proširenih vena nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja.
Vreme dostave do 3 dana
Besplatna dostava za 5 ili više poručena melema

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candelila), i jos 10 biljaka (pojačan ekstrakt nevena, kantarion, rusa, čičak, prečica, kičica, bokvica, hajdučka trava, zova, rastavić), melem protiv proširenih vena sadrži ekstrakt divljeg kestena, etarska ulja limuna i lavande, i propolis.

„Ukoliko se budete pridržavali detaljnog upustva za upotrebu, efekti melema će biti maksimalni“

Proširene vene nogu (hronična venska insuficijencija) , tromboflebitis (zapaljenje vena) i flebotromboza (tromb u venama).

Proširene vene se javljaju na nogama zato što je u njima najviši hidrostatski pritisak – pritisak tečnosti tj. krvi na zidove vena. Što je veći pritisak, to se vene više razvlače jer u njima zaostaje više krvi.Gde god postoji zastoj u protoku krvi, povećava se šansa da se razvije zapaljenje i stvore trombi. Tome pogoduje nasledna sklonost ka slabim venskim zaliscima (koji ne uspevaju da se suprostave gravitaciji), sklonost ka prevelikoj rastegljivosti vena a maloj elastičnosti (sposobnost da se vrate u prvobitnu širinu), slabost desnog srca (koje treba da povuče krv iz vena ka sebi) i način života (stojeći ili sedeći sa malo hodanja).

Osim što se vide i deluju estetski neprivlačno, proširene vene mogu izazvati mnogo značcajnije medicinske probleme.

To su:

  • bol pri stajanju i sedenju – jer nema konktrakcija mišića nogu kao pri hodu, koji potiskuju krv iz vena ka srcu.
  • otok noge.
  • povećana šansa za stvaranje tromba na terenu zapaljenje vene (tromboflebitis) – jer.
  • usporena struja krvi povećava šansu za zapaljenje (inflamaciju), a svaka inflamacija pokreće kogulaciju kojim se stvaraju trombi.
  • povećana šansa za stvaranje tromba (flebotromboza) usled sporog toka krvi – jer kad god struja krvi usporava (kao reka koja sporo teče u širokom koritu), krvni elementi se talože jedni na druge i preti aktiviranje koagulacije i stvaranje i stvaranje tromba.
  • ako se tromb otkači i stigne do pluća, dovodi do po život opasnog stanja.
  • plućne embolije.
  • Samo su površne proširene vene vidljive, ali mogu i unutrašnje (dublje postavljene) vene biti proširene i dovesti do svih nabrojanih komplikacija.

1.Najvažniji aktivni princip ovog melema, koji ga razlikuje od ostalih, je escin iz ekstrakta divljeg kestena. On pojačava elastičnost vena dugoročno, uzrokujući njihovo sužavanje (venotonik), tako da budu bliže zdravom stanju kao kada nisu bile proširene. Dejstvo kestena na vene nogu je jednako efektivno kao dejstvo kompresivnih zavoja.

2. Aktivni principi – kumarini fraksin i eskulin iz ekstrata divljeg kestena su antikoagulansi.

(direktno smanjuju šansu za stvaranje tromba)

3. Aktivni principi

etarkog ulja limuna, koji se zajedničkim imenom zovu vitamin P (hesperetin, naringenin i kvercetin), etarskog ulja lavande (linalil acetatm linalol, kamfor i 1,8-cineol), propolisa (derivati kvercetina – bioflavonoidi i derivati kafeične kiseline), drugi aktivni principi ekstrakta divljeg kestena (kvercetin, kamfeol i proantocijanidin A2) deluju:

– antiinflamatorno (protivupalno)

– antimikrobno: antibakterijski (protivbakterijski), antimikotski (protivgljivično), antivirusno (protivvirusno)

– analgetsko (smanjuju bol)

4. Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj. zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože.

U stvari najvažnije je njihovo antioksidantno/antiinflamatorno dejstvo, zato što oksidativni stres, uništavajući naše ćelije, pokreće zapaljensku reakciju.Zapaljenska reakcija može zahvatiti bilo koje tkivo ili organ. Ona ima odmrambenu ulogu ali ako je prejaka ili dugo traje, može doneti više štete nego koristi organizmu, jer će dodatno oštetiti zapaljeno tkivo. Oni smanjuju oksidativni stres, apreko njega jačinu zapaljenske reakcije koja vremenom sve više, potpuno nekorisno, oštećuje vene.

Smanjenje oksidativnog stresa ublažava svako zapaljenje, ali ovde je to posebno važno, zato što time smanjuje i šansu za nastanak tromba i plućne ambolije ako se tromb oktači.

Kada se ublaži zapaljenje sve odlike zapaljenske reakcije – povišena temperatura zapaljenog dela (calor), bol (dolor), crvenilo (rubor), otok (tumor), oštećenje funkcije organa (functiolaesa) se povlače. Vene i dalje ostaju proširene, samo blaže, jer nisu ni nastale zbog zapaljenja nego zbog zastoja u cirkulaciji usled dejstva gravitacije suprotno toku krvi ka srcu. Po istom principu nastaju i hemoroidi, samo što su hemoroidi manje vene i veća im je šansa da prokrvare, a velikim venama kao što su vene nogu veća je šansa da naprave tromb koji može da ugrozi život.

Zato je najvažnije sprečiti stvaranje tromba, sprečavajući zastoj krvi u venama i/ili njihovo zapaljenje.

Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok.

Apsolutna kontraindikacija:

Alergija na neku komponentu melema ili neko lekovito bilje kod preosteljivih (alergičnih).

Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neosredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom, blagim tapkanjem. Pošto je melem tvrdji od krema objasnićemo Vam kako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.

Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanosite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta namažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.

Lagano utrljavajte dok ga koža je upije. Tako činite najmanje 3-4 puta dnevno, obavezno uveče.

Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u zatvorenu posudu, tako da alkohol prekriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.

Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

NAPOMENA:

Možda će vam lekar smanjiti zvaničnu terapiju ako budete koristili ovaj melem prema upustvu.