Melem protiv reume

1.400 рсд

Melem je namenjen za lokalnu upotrebu kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Pomaže kod sportskih i drugih povreda. Melem izaziva akutnu hiperemiju i ublažava bol.
Vreme dostave do 3 dana
Besplatna dostava za 5 ili više poručena melema

Brđanski melem protiv reume nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.Efikasno deluje kod lumbaga, artritisa, išijasa, spondiloze, zglobova i ostalih neuritisa, bolova u leđima, ramenu…

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 12 lekovitih biljaka, Brđanski melem protiv reume sadrži i kapsaicin, prirodni mentol i etarska ulja eukaliptusa i lavande.

„Ukoliko se budete pridržavali detaljnog upustva za upotrebu, efekti melema će biti maksimalni“

1. Oboljenja zglobova čiji je glavni simptom hroničan bol (reumatska oboljenja),

a to su:

1.1. Reumatska oboljenja koja su u osnovi autoimuna inflamatorna oboljenja

Autoimuna su jer organizam napada sam sebe, svoje zdrave ćelije (tkiva), zato što je pogrešno procenio. Ovakve greške u proceni mogu imati nasledni karakter i tada postoji sklonost ka raznim autoimunim oboljenjima, a može ih pokrenuti i neka infekcija (npr. virusna, bakterijska), koja “zbuni” imuni sistem i on počne da napada (uništava) sam sebe. Inflamatorna su jer u toku tog napada organizam, zbunjen, pokreće zapaljensku reakciju kojom se štiti. Zapaljenska reakcija uništava zdrave ćelije (tkiva), što su ovde zglobne strukture, na kojima se ispoljavaju neke od odlika svake zapaljenske reakcije: crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa). Jednostavnije rečeno, dugotrajno zapaljenje dovodi do oštećenja funkcije zapaljene koštano-zglobne strukture – do ograničenih, bolnih pokreta uz postepeno stvaranje deformiteta.

2. Reumatska oboljenja koja su u osnovi kompresivne neuropatije tj kompresivni neuritisi.

Kompresivne neuropatije su oboljenja u kojima dolazi do zapaljenja nerva (neuritisa) zbog dugotrajnog pritiska na nerv, najčešće usled uklještenja nerva u koštano-zglobne strukture.

Najbolji primer je lumbalni sindrom i sindrom bolnog ramena.

3. Povrede, uglavnom sportske, jer su praćene bolom i oteženom funkcijom tj ograničenim pokretom

Mehanizam dejstva za zasniva na:

1. Pre svega na direktnom imunomodulatornom, antiinflamatornom. antioksidantnom dejstvu aktivnog principa 1,8-cineola eukaliptusa i lavande – koji smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa).
Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande ima aktivni princip linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta – terpinen-4-ol.

2. Indirektnom antiinflamatornom dejstvu kapsaicina, aktivnog principa ljute paprike, koji poboljšava prokrvljenost zgloba (hiperemiju) i time i metabolizam, donoseći više krvi koja je bogata kiseonikom a odnoseći nekorisne, kisele produkkte metabolizma koji pojačavaju bol

3. Direktnom analgetičkom dejstvu (smanjenje bola) aktivnog principa nane – mentola koji hladi, a indirektnom analgetičkom dejstvu svih ostalih aktivnih principa jer manje zapaljeno tkivo manje i boli.

4. U slučaju da je i koža oštećena zapaljenjem (u nekim autoimunim reumatskim bolestima) ili povredom (koja ne krvari), svi ovi aktivni principi imaju i antimikrobno dejstvo (antiinflamatorno, antivirusno i antigljivično), što pomaže koži da brže zaceli.

Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok.

Apsolutna kontraindikacija:

Preosetljivi (alergični) na neku komponentu preparata.

Naši korisnice nisu prijavili neželjena dejstva.

Možda će Vam lekar smanjiti zvaničnu terapiju, ako budete koristili ovaj melem premu uputstvu.

Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neosredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom, blagim tapkanjem. Pošto je melem tvrdji od krema objasnićemo Vam kako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.

Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanosite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta namažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.

Lagano utrljavajte dok ga koža je upije. Tako činite najmanje 3-4 puta dnevno, obavezno uveče.

Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u zatvorenu posudu, tako da alkohol prekriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.