Melem protiv virusnih bradavica

1.400 рсд

Melem ima izraženo antivirusno, antibakterijsko i antiseptičko dejstvo. Trajno uklanja virusne bradavice, kondilome, gljivice i bakterije.
Vreme dostave do 3 dana
Besplatna dostava za 5 ili više poručena melema

Melem protiv virusnih bradavica nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka. Melem takođe trajno uklanja kondilome, gljivice, seboreju, keratoze, seboreične keratoze, seboreični i atopijski dermatitis.

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candelila), i još 12 lekovitih biljaka (pojačana koncentracija divizme , hajdučka trava, kantarion, neven, bokvica, rusa, čičak, rastavić, kičica, prečica, kopriva, zova,hladno ceđeno maslinovo ulje), melem protiv virusnih bradavica sadrži propolis i etarska ulja čajnog drveta, eukaliptusa i lavande.

„Ukoliko se budete pridržavali detaljnog upustva za upotrebu, efekti melema će biti maksimalni“

1. Papilomi – virusne bradavice na koži i sluzokoži izazvane humanim papilma virusom(Human papillomavirus, HPV). Prenose se kontaktom dve površine i/ili sluzokože, od kojih je jedna inficirana.

Papilomi se dele prema lokalzaciju na telu, na:

1.1.papilome koji se nalaze na koži i sluzokoži anogenitalne i orofaringealne regije – kondilome

Termin kondilomi se povezuje sa seksualnom aktivnošću i kožom i sluzokožama koje mogu doći u kontakt.

HPV virusi koji izazivaju kondilome se prema sposobnosti da maligno inficirano tkivo (izazovu rak), dele na:

1.1.1. visokorizične HPV – tipovi (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 i 82)

1.1.2. HPV pod sumnjom su da mogu izazvati rak – tipovi 26, 53 i 66

1.1.3. niskorizične HPV – tipovi 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 61, 70, 72, 81 i CP6108

1.2. papilome koji se nalaze na koži drugih delova tela – obične bradavice ili negenitalni papilomi (ili bolje reći, papilomi koji se ne prenose seksualnim putem)

Njih izazivaju HPV tip 1, 2 i 4. Ovi tipovi HPV virusa spadaju u niskorizične odnosno imaju jako malu šansu da izazovu rak (ne izazivaju rak)

Papilomi su benigni tumori, bradavice, koji u zavisnosti od tipa HPV koji ih je pokrenuo mogu preći u maligne.

2. Gljivična obiljenja kože – posebno između prstiju nogu , na koži glave i stomaka.

Mehanizam dejstva se zasniva na antimikrobnom (antibakterijskom, antivirusnom, antikeratoličkom,antiseptičkom,antigljivičnom) dejstvu aktivnih sastojaka propolisa i etarskog ulja čajnog drveta, eukaliptusa i lavande.

Zajednički aktivni princip propolisa i etarskog ulja eukaliptusa, čajnog drveta, lavande i propolisa je 1,8-cineol (eukaliptol, kaleputol). Pored ovog aktivnog principa,etarsko ulje lavande ima aktivni princip linalil acetat, linalil i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta – terpinen-4-ol. Propolis ima najmanje 1,8-cineola, ali zato ima druge korisne aktivne principe koji deluju antimikrobno i antiinflamatorno, a to su uglavnom derivati kvercetina (bioflavanoidi) i derivati kafeične kiseline. Svi imaju antimikrobno dejstvo.

Pred antimikrobnog dejstva, kojim direktno ubija mikroorganizme ili im otezava razvoj, 1,8-cineol ima:

– imunomodulatorno dejstvo – povećava sposobnost organizma da se bori sa mikroorganizmima (antiinflamatorno dejstvo) i tumorskim ćelijama, posebno zloćudnim (antikancerogeno dejstvo.

– imunomodulatorno dejstvo 1,8-cineola ispoljava se najviše kroz povećanje fagocitne sposobnosti monocita i makrofaga, vrste leukocita, krvnih ćelija koje učestvuju u odbrani organizma od raznih spoljašnjih (virusi, bakterije, gljivice) i unutrašnjih (tumori) napada. Fagocitna sposobnost je jedan od načina uništavanja mikroorganizama i tumorskih ćelija.

– antioksidantno dejstvo – smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju, koja nosi više štete nego koristi jer tokom vremena, nakon više godina, usmerava ćelije zapaljenog tkiva da se maligno promene.

– Antioksidantno dejstvo je takođe imunomodulatorno. To je, u stvari, vrsta antiinflamatornog dejstva.

– Analgetičko dejstvo (smanjuje bol), jer zapaljeno tkivo boli.

Kod lečenja virusnih bradavica, dejstva etarskog ulja eukaliptusa, čajnog drveta i lavande su vazna zato što:

– antivirusno dejstvo spre;ava ili usporava razmnožavanje HPV, a antibakterijsko i antigljivično dejstvo sprečava ili usporava razvoj biljaka i gljivica koje napdaju mehanički povređene papilome

– imunomodulatorna dejstva povećavaju sposobnost organizma da se bori sa virusom i ćelijama koje su inficirane virusom, i koje mogu maligno da se promene ako su inficirane tipovima HPV virusa koji izazivaju kondilome (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 i 82)

– analgetsko dejstvo 1,8 cineola i kamfora smanjuje bol koji nestaje u zapaljenju

Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj. zarastanje okom vidljivih (makro) i navidljivih (mikro) oštećenja kože.

Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, ima na ceo organizam jer je lako prolazi kroz kožu i ulazi u limfotok i krvotok.

Apsolutna kontraindikacija:

Alergija na neku komponentu melema ili neko lekovito bilje kod preosetljivih (alergičnih). Ne sme doći u dodir sa nosem odojčadi i male dece zato što može da izazove refleksni prekid disanja u okviru odbrambenog mehanizma od intezivnih mirisa koji proizvode etarska ulja. Etarska ulja u našim melemima se nalaze zdravstveno bezbednim koncentracijama. Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neposredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom blagim tapkanjem.

Pošto je melem tvrđi od krema, objasnićemo vamkako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni. Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanesite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta razmažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.

Ako su promene na nogama, posebno ako postoje i glivične promene, pre spavanja dobro oprati noge vodom i sapunom i osušiti čistim ubrusom . U tankom sloju namazati melemom, obući čiste frotirske ili pamučne čarape i ostaviti do ujutro. Ujutro oprati noge i postupak ponavljati svako veče. Kad infekcija nestane, preventivno ponavljati postupak svakih 7 dana. Ako su bradavice na drugom delu tela, postupak je sličan, samo što se ne mogu uvek površine zaštiti pamučnom tkaninom. U tankom sloju namazati melemom i ostaviti do ujutro. Kad infekcija nestane, prevenetivno ponavljati postupak svakih 7 dana.

Obolelo mesto možete mazati više puta dnevno, a obavezno pred spavanje. Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u neku zatvorenu posudicu, tako da alkohol pokriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.