Izborite se sa hemoroidima

Hemoroidi ili šuljevi predstavljaju otečene vene oko analnog otvora i donjeg dela rektuma. Ovaj zdravstveni problem najviše pogađa starije osobe, ali sve češće se javlja i kod mladih. Zavisno od mesta nastanka, šuljevi mogu biti spoljašnji i unutrašnji. Spoljašnji nastaju na analnom otvoru, a unutrašnji blizu početka analnog kanala, mada u najvećem broju slučajeva istovremeno postoje i jedni i drugi.

Do nastanka hemoroida najčešće dolazi usled dugotrajnog sedenja, teškog fizičkog rada, neredovne i tvrde stolice, dijareje, analnih infekcija i genetskog faktora. Hemoroidi se često javljaju i kod trudnica jer hormonske promene u trudnoći i pritisak ploda uzrokuju povećanje hemoroidalnih krvnih sudova. Nažalost, česta upotreba sintetičkih preparata koji se najčešće koriste u konvencionalnom lečenju hemoroida može da dovede do dodatnog oštećenja sluzokože rektuma.

Zbog pomenutih neželjenih dejstava sve veći broj pacijenata opredeljuje se za lečenje prirodnim preparatima kakav je i Brđanski melem. On se može koristiti dugo bez bojazni da će izazvati bilo kakva neželjena dejstva. Melem je efikasan kod sve četiri kategorije hemoroida. Ako je u pitanju prva ili druga kategorija, rešava problem za 20 do 60 dana, a kod treće i četvrte za 60 do 100 dana.