Melem, krema, mast za hemoroide

Hemoroidi-šuljevi su proširene vene rektuma i anusa. Mogu biti spoljašnji i unutrašnji na koži i sluzokoži analne regije. Najčešći uzrok nastanka hemoroida-šuljeva je opstipacija (zatvor), trudnoća, dugotrajno sedenje pri pražnjenju, naprezanje prililikom pražnjenja, genetska slabost zidova vena, dijareja.

Simptomi koji se pojavljuju kod hemoroida-šuljeva su svrab, peckanje, bol pri pražnjenju kao i krvarenje.

Postoje 4 stadijuma hemoroida-šuljeva. U prvom stadijumu se javlja svrab u predelu anusa-čmara, u drugom stadijumu se javlja bol i krvarenje hemoroida, u trećem stadijumu dolazi do ispadanja hemoroida prilikom praznjenja pa je potrebno njihovo vraćanje u unutrašnjost anusa. Kod četvrtog stadijuma hemoroidi-šuljevi su praćeni jakim bolom, upalom kao i krvarenjem hemoroida. Konstantno su napolju i ne mogu se vratiti u rektum.

Kod hemoroida jako je važno obratiti pažnju na ishranu. Treba izbegavati masnu, začinjenu i ljutu hranu, alkohol, gazirane napitke kao i razne grickalice. Potrebno je unositi hranu koja obiluje vlaknima i piti tečnosti na dnevnom nivou bar 2l.

Postoje razni preparati ( Krema za hemoroidemast za hemoroide, čepići) koje možemo naći u prodaji za lečenje hemoroida. Jako je važno da izaberete preparat na prirodnoj bazi koji ne oštećuje sluzokožu rektuma.

Brdjanski melem za hemoroide je zasnovan na aktivnim biljnim supstancama koje imaju 100% prirodno anestetičko, antiseptičko i protivupalno dejstvo. Zbog svog 100% prirodnog sastava melem regeneriše sluzokožu rektuma, sprečava krvarenje hemoroida, bol, svrab i umiruje upalni proces hemoroida. Pozitivno deluje i na analne fisure, abses i fistule.

Prirodnim putem rešite problem hemoroida bez kontraindikacija!